Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Het populaire Vis & Ko in Haarlem heeft haar deuren op zaterdag 8 augustus gesloten. SVH-Meesterkok Imko Binnerts vond het op zijn 60e de hoogste tijd worden voor iets anders. Binnerts wil zich met zijn vrouw volledig gaan richten op hun andere zaak Wijn & Ko en heeft nog verdere aspiraties voor andere zaken. Chef-kok van restaurant Ratatouille* Jozua Jaring heeft de zaak overgenomen. In november 2014 ontvingen zij een Michelinster en op de huidige locatie heeft Jaring voor zijn gevoel het maximale eruit gehaald, laat hij weten in een persoonlijke reactie. “We zijn hier uit ons jasje gegroeid en we willen meer. Dat kan op een andere plek. Toen ik hoorde dat die locatie wellicht vrij zou komen ben ik met Imko om de tafel gaan zitten en gelukkig zijn we eruit gekomen”, aldus Jaring.
Van pollepel naar kwast
Op dit moment zijn ze de zaak heftig aan het verbouwen. De chef staat in de ochtend te klussen en de rest van de dag achter de kachel. ‘Het zijn lange dagen, maar alleen maar leuk.’ Op 1 september zal het nieuwe Ratatouille* haar deuren openen aan het Spaarne. Ook kunnen zij hier meer gasten ontvangen, i.p.v. maximaal 40 per avond worden dit er 70-80. Leuk detail is dat exact twee jaar geleden op 1 september de deuren werden geopend van het restaurant op de oude plek.