Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
KAAG - De verbouwing duurde ruim drie maanden, maar begin april zijn de deuren van Tante Kee in Kaag weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebben hun restaurant onherkenbaar vernieuwd.
Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden later is het restaurant volledig gerestyled en kunnen ondernemers Kim Edwards en Raymond Reeb weer gasten ontvangen.
Tante Kee 2.0
Tante Kee 2.0, zoals de eigenaren het resultaat zelf noemen, is een mix van de lange traditie van het pand (al sinds 1930 een restaurant) en stijl. ‘Een bezoek aan Tante Kee blijft een avondje uit, maar wel voor iedere doelgroep.’
Overal uitzicht op het water
Belangrijkste verandering is dat alle tafels nu uitzicht bieden op het water. Daarvoor zijn de toiletten, die feitelijk op de mooiste plek in het pand gevestigd waren, verhuisd naar de ruimte die voorheen dienst deed als tuinkamer.
Andere entree
Ook de entree en de bar zijn verplaatst. De bar is nu letterlijk het hart van de zaak en de ingang is aan de andere kant van het pand. Daarvoor is een glazen portiek gerealiseerd. De ruimte die voorheen dienst deed als entree, is geschikt gemaakt voor private dining en groepen.
Erwin Olaf
Het misschien wel mooiste terras van Nederland is eveneens vernieuwd. Het is vergroot en krijgt in de zomermaanden een loungehoek. Ook huisstijl en logo zijn aangepakt. Tante Kee is niet langer een dame op leeftijd, maar een vrouw van 20-25 in de bloei van haar leven. De inspiratie komt van een foto van Erwin Olaf. Deze foto heeft een prominente plek gekregen in het vernieuwde restaurant en is door de topfotograaf geschonken aan Kim en Raymond ter gelegenheid van de opening van Tante Kee 2.0.
Bobby Rust
Om ook de keuken van nieuw elan te voorzien, is Bobby Rust aangesteld als chef-kok. Rust heeft een verleden in de door Michelin bekroonde keukens van Ron Gastrobar en Bridges, beide in Amsterdam. Bobby Rust en Raymond Reeb hebben hun eerste menukaart inmiddels samen gemaakt.
Over Tante Kee
Kim Edwards en Raymond Reeb zijn sinds 2003 de eigenaren van Tante Kee. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland en doet al sinds 1930 dienst als horecagelegenheid. De ondernemers zijn aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.
Over Bobby Rust
Bobby Rust heeft een leerschool waar je u tegen mag zeggen. De geboren Hagenaar werkte als chef de partie en/of souschef in de keukens van Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen), Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) en Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis). Bij die laatste ontstond zijn liefde voor vis. Dat ontwikkelde zich verder tijdens zijn periode bij ’t Zilte in Antwerpen. In 2012 kwam Rust in dienst van Ron Blaauw, eerst als chef-kok van het met één Michelinster bekroonde Ron Gastrobar in Amsterdam en aansluitend in dezelfde functie bij Bridges, het sterrestaurant van het hoofdstedelijke hotel The Grand.
Sinds april 2017 geeft Bobby Rust, in nauwe samenwerking met eigenaar Raymond Reeb, leiding aan de keuken van restaurant Tante Kee.
‘Foto: Tante Kee’