Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Sinds gisteren, 8 november, ligt het magazine SpecialBite weer in de winkel.
Elk jaar kiezen zij de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland. ‘Van toko tot sterrenrestaurant’. Hiervan zijn er 115 voor het eerst in de gids opgenomen.
Voor de derde keer op rij is Ivy als onbetwiste nummer 1 gekozen.
SpecialBite beschrijft hoe Ivy met kop en schouders overal bovenuit blijft steken als het gaat om een avond culinair spektakel. Chef-kok François Geurds werkte eerder in toprestaurants als Parkheuvel en bij Heston Blumenthal in diens fameuze The Fat Duck. In 2009 opende hij Ivy in Rotterdam.
Restaurant Oud Sluis (Sluis) van Sergio Herman staat op de tweede plek en Le Restaurant (Amsterdam) maakt de top 3 compleet.
SpecialBite kijkt niet alleen naar het bord maar ook naar prijs, concept, locatie, interieur en sfeer.
Verder staat er in de gids dit jaar een 19 pagina’s tellende cocktail-special en zijn er ‘helden voor 2012’ gekozen.
François Geurds, Mohamed El Harouchi, Casper Reinders, Hilly Engels, Luc Kusters, Niven Kunz en Estée Stroker mogen zich een held noemen. Volgens de culinaire gids zijn dit ondernemers die lef en visie tonen.
Ook zijn er een aantal chefs die vertellen over de persoon die hen heeft leren eten en proeven. Hier zijn bijzondere portretten van gemaakt.
SpecialBite ligt voor €9,95 in de winkel.