Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Meriam en Gerard Wollerich verkopen na 27 jaar het pand waarin hun sterrestaurant Wollerich is gevestigd. De villa zal een nieuwe eigenaar krijgen en is na de verkoop geen horecabedrijf meer. Het restaurant in het Brabantse Sint-Oedenrode,, zal nog tot maart 2023 geopend zijn.
Het restaurant werd in 1996 geopend door Meriam en Gerard Wollerich, een periode na hun ervaring bij restaurant De Lindehof in Nuenen. Wollerich is in deze 27 jaar opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen en is in het bezit van een Michelinster.
Nieuwe bestemming
Restaurant Wollerich zal per 1 maart 2023 de deuren sluiten en het perceel, dat eigendom is van het koppel, wordt verkocht. Gerard Wollerich (63): ‘Als restaurateurs in onze levensfase denk je vanzelfsprekend na over de toekomst. Onze kinderen hebben niet de ambitie om op termijn de zaak over te nemen, dus verkoop aan derden lag voor de hand.’
‘Vervolgens kregen we een aanbod van een partij die het pand graag van ons wilde overnemen en er een andere bestemming aan wil geven. Het was een mooi aanbod op het juiste moment. En hoewel we aan het idee hebben moeten wennen dat we gaan stoppen met Wollerich, zijn we er heel blij mee. Het geeft een goed gevoel dat we deze mooie villa kunnen overdragen en dat hij straks met een andere bestemming onderdeel blijft uitmaken van het hart van Sint-Oedenrode.’
Meriam en Gerard kijken met veel blijdschap en dankbaarheid terug op een mooie en succesvolle tijd in hun restaurant. Meriam Wollerich (58): ‘Samen met onze medewerkers hebben we altijd met veel plezier onze gasten verwend en dat blijven we doen tot we eind februari de deuren voorgoed sluiten. Overigens blijven we wel doorgaan met Taste Wollerich, onze webwinkel met gerechten en producten voor thuis. We zijn trots op wat we samen met ons team bereikt hebben en koesteren mooie herinneringen.’
Voorzitter Alliance Gastronomique
Het lidmaatschap van restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft Wollerich veel gebracht. Meriam: ‘Het is een geweldige vereniging waarin we hebben samengewerkt met fijne en waardevolle collega’s. We zijn straks als restaurant geen lid meer, maar Gerard blijft zich persoonlijk als voorzitter nog wel inzetten. Dit is een mooi moment om te stoppen en we kijken uit naar ons nieuwe leven. We hebben nog geen concrete plannen en we zien wel wat er op ons pad komt. Maar eerst gaan we nog 5 maanden lang met volle energie onze gasten verwennen.’