Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Baltasar Tieskens verlaat sterrestaurant O Mundo in Wageningen. Hij gaat op reis en nadenken over een nieuwe uitdaging. Zijn souschef Dennis Richter uit den Boogaard volgt hem op bij het restaurant dat sinds november 2009 in bezit is van een Michelinster.
Baltasar Tieskens legt zijn functie als chef-kok van het restaurant van Hotel de Wereld per 1 september neer. Hij gaat dan reizen naar Bangkok, Australië en New-Zeeland. ‘Culinaire inspiratie opdoen en nadenken over een nieuwe uitdaging.’ Hij benadruk dat elk niveau open staat.
‘De beslissing is in goed overleg met eigenaar Addie Roelofsen genomen,’ zegt Tieskens. ‘We hebben geen problemen, er zit geen dwang achter. Dit is iets wat ik zelf wil.’
Souschef Dennis Richter uit den Boogaard doet een stap omhoog. ‘We hebben al 3,5 jaar samengewerkt. De keuken is in goede handen,’ besluit Tieskens. Hij kwam in 2008 naar O Mundo, daarvoor werkte hij bij Cordial in Oss.