Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Op maandagavond 29 augustus is de langverwachte film ‘El Bulli: Cooking in Progress’ landelijk in première gegaan. Vele culinaire liefhebbers en professionals togen hiervoor naar de hoofdstad.
In deze documentaire wordt er een kijkje in de keuken en het laboratorium gegeven van de wereldberoemde Ferran Adrià. Een van de meest geprezen en creatieve chef-koks aller tijden. El Bulli kreeg dankzij Ferran Adrià 3 Michelinsterren en werd meerdere keren verkozen tot beste restaurant van de wereld. Reserveren was dan ook niet echt heel erg gemakkelijk, doordat ze maar 6 maanden per jaar open waren, kwamen er een miljoen aanvragen binnen voor de maar 50 per dag beschikbare plaatsen.
De overige 6 maanden waren Adrià en zijn team bezig met een fenomenaal menu wat bestond uit 30 gangen. Op 31 juli 2010 sloot El Bulli zijn deuren voorgoed, op dit laatste diner werden 50 gangen geserveerd aan 50 gasten, waaronder werknemers, vrienden en diverse chefs van de allerbeste restaurants ter wereld.
El Bulli wordt een culinair onderzoekscentrum en Adrià gaat zich toeleggen op het verder ontwikkelen van het moleculaire koken, een kookstijl waar hij juist om bekend staat.
De hapjes waren als eerbetoon in moleculaire stijl en was in handen van chefs Ron Blaauw (Ron Blaauw Amsterdam), Mario Ridder (De Zwethheul), Niven Kunz (restaurant Niven), Alain Alders (De vrienden van Jacob) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang).
Verder liepen er vele andere culinaire toppers en tv-personalities rond als Jacob Jan Boerma (De Leest), Hans van Wolde (Beluga) en Erik van Loo (Parkheuvel), Robert Kranenborg, Julius Jaspers en Joop Braakhekke.
Voor de echt culinaire liefhebber die eens een kijkje achter de schermen wil nemen is ‘El Bulli: Cooking in Progress’ zeker een aanrader!