Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel heeft een nieuw interieur gekregen. Het
sterrenrestaurant van Sharon Tettero en Jos Grootscholten heeft een nieuw eigentijds en warm
interieur gekregen waarin associaties met bloemen een rol spelen. Gasten kunnen tot en met
november 2018 genieten van een aantrekkelijk restylingsmenu.
Het interieur van het in het voormalige raadhuis van Capelle aan den IJssel gevestigde restaurant is
volledig op de schop gegaan. Het restaurant kreeg een warme, huiselijke sfeer met een vleugje
nostalgie. Luxe stoffen als fluweel, verrassende kleurnuances en associaties met bloemen spelen een
grote rol. De bloemen in het interieur verwijzen naar de eetbare bloemen die chef Jos Grootscholten
graag gebruikt in zijn gerechten. Interieurontwerper Jeroen Smeele van Smeele Projecten in Rotterdam
tekende voor het ontwerp.
Bloemenperceel als eyecatcher
Sharon Tettero: “Na acht jaar waren we toe aan een interieur dat aansluit bij wat we hier neerzetten.
De indeling van het restaurant werd door Jeroen Smeele drastisch veranderd. Zowel de toegangsdeur
tot het restaurant als de bar is verplaatst, waardoor er meer ruimte en een betere logistiek is ontstaan.
De monumentale hal heeft allure gekregen. Nieuw is de chef’s table direct bij de keuken waar plaats is
voor maximaal vier personen. Eyecatcher is het hangende door onszelf gemaakte bloemenperceel met
gedroogde gewassen en bloemen in het hart van het restaurant, dat onze liefde voor het eetbare
landschap weerspiegelt. De nieuwe inrichting past echt bij ons, we zijn er heel blij mee.”
Restylingsmenu
Om de nieuwe inrichting te vieren kunnen gasten tot en met november 2018 reserveren voor een
speciaal restylingsmenu van 6 gangen met champagne-aperitief, amuses, wijnen, water en koffie met
friandises voor de all-inprijs van € 150,-.
Over Perceel
Het restaurant van gastvrouw-sommelier Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten opende in juli 2010
de deuren in het voormalige raadhuis in de historische kern van Capelle aan den IJssel.
Het paar werkte eerder onder meer bij sterrenrestaurants als Beluga in Maastricht, Vermeer en La Rive
in Amsterdam, Calla’s in Den Haag en Martin Berasategui in Spanje. Ook liepen ze samen stage bij
restaurant Noma in Kopenhagen.
De naam Perceel verwijst naar de grond waarin Jos zijn kruiden en eetbare bloemen teelt. Uit de keuken
van Jos komen elegante, verteerbare gerechten, waarbij het product herkenbaar blijft. Hij werkt graag
met vis, groente, kruiden en eetbare bloemen.
Met ingang van de gids 2012 werd Perceel bekroond met een Michelinster en in 2013 werd Jos
uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door Gault&Millau. Eveneens in 2013 werd het paar uitgeroepen tot
winnaar van de Capelse Ondernemersprijs. Perceel is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons
Cuisiniers.