Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Djailany van de Laarschot van restaurant Nastrium is de nieuwste aanwinst van Les Patrons Cuisiniers.
“Ik ben in het verleden al vaak aangesproken of een culinair genootschap wat voor mij zou zijn. Dat spreekt mij zeker aan”, lacht patron-cuisinier Djailany van de Laarschot van restaurant NASTRIUM in Helmond. “Maar ik wachtte geduldig op het aanbod van culinair genootschap Les Patrons Cuisiniers. Eind 2021 begon vriend en collega-chef Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen* in Eindhoven er weer over: ‘Moet jij niet bij onze club?’ Uiteindelijk belde voorzitter Frank Visser met het officiële verzoek.”
Op het moment van schrijven – begin mei 2022 – is ‘de nieuwe patron’ nog een goed bewaard geheim, maar na de inauguratie in juni uiteraard niet meer.
HOE BEN JE BIJ LES PATRONS CUISINIERS TERECHT GEKOMEN?
“Het ging er in de zomer van 2021 al over toen ik samen met collega-chefs Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen* en Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste op het terras zat. Toen vroeg Yuri: ‘Moet jij niet bij onze club?’ Over mijn antwoord hoefde ik niet lang na te denken: ‘Als ik me aansluit bij een club dan is het bij Les Patrons Cuisiniers.’ Maar officieel ben ik nog geen lid. Ik zit wel al in de groepsapp, maar officieel ben ik pas lid van de club na de inauguratie in juni dit jaar. Dan zijn alle formulieren ondertekend, krijg ik een mooie koksbuis en komt de club bij mij lunchen.”
“Bij mij gooiden andere patrons al eerder een balletje voor me op. Uiteindelijk heb ik wat gerechten gekookt bij De Oesterij en zijn een aantal patrons en de voorzitter bij mij komen eten in Helmond. Dankzij aanbevelingen en positieve eigen ervaringen ben ik gevraagd om lid te worden.”
“Die zijn er überhaupt weinig. Er is in Nederland één vrouw met een sterrenzaak, dat is Margo Reuten. Zij is lid van culinair samenwerkingsverband Alliance Gastronomique. Eigenlijk gek, want in andere landen zoals Spanje en Frankrijk zijn er veel vrouwelijke sterrenchefs. Dat is iets wat in Nederland nog moet groeien.”
Mocht jij nou ook de culinaire creaties van Dailany willen proeven, reserveer dan via deze link bij restaurant NASTRIUM.