Mede-eigenaar vertrekt bij Rotterdams sterrestaurant Amarone*

Nieuws overzicht > Mede-eigenaar vertrekt bij Rotterdams sterrestaurant Amarone*

SVH Meestergastheer Harrie Baas werkte 9 jaar samen met parton cuisiner Gert Blom als compagnons in sterrestaurant Amarone. Per 25 juli verlaat Baas het restaurant en gaat zich richten op een carrière in de wijn. SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer wordt de nieuwe maître-sommelier.

Amarone behoudt koers
Blom: ‘Helaas komt er een einde aan de samenwerking met Harrie in Amarone. Ik heb zijn aandelen overgenomen en zet Amarone op dezelfde voet voort, ook wat de wijn betreft. Samen hebben we Amarone naar het huidige topniveau gebracht en daar ben ik trots op.’

Baas benadrukt de jarenlange goede samenwerking. ‘Gert en ik hebben als vrienden een mooi bedrijf neergezet in het topsegment en daarmee onze plaats in Rotterdam veroverd. Het is goed te weten dat Amarone in dezelfde lijn doorgaat, ik laat de zaak daarom met een gerust hart over aan Gert. Met Maikel aan de voorkant is er een zwaargewicht aangetrokken in wie ik alle vertrouwen heb. Mijn toekomstambitie ligt in de wijn en ik heb plannen om een eigen onderneming te starten, bij voorkeur in Rotterdam.’

SVH Meestergastheer neemt stokje over
Blom heeft Ginsheumer aangetrokken als maître-sommelier. De SVH Meestergastheer heeft in sterrenzaken als De Swaen (Oisterwijk), de Karpendonkse Hoeve (Eindhoven) en La Rive (Amsterdam) gewerkt voordat hij de overstap naar de wijnhandel maakte.

Blom heeft er de volste vertrouwen in: ‘Maikel heeft veel wijnervaring en gaat Amarone aan de voorkant voortzetten zoals de gasten gewend zijn. Maikel start op 17 augustus, na onze vakantiesluiting.’

Rotterdamse hotspot
Midden in Rotterdam, op de populaire winkelstraat de Meent, bevindt zich Restaurant Amarone. Het favoriete adres van vele culinaire liefhebbers. Geroemd om zijn klassieke Franse keuken en heerlijke begeleidende wijnen. En dat voor een zeer eerlijke prijs. Niet voor niets kwam tijdens de Restaurant Awards (een vakprijs waarbij de 500 beste chefs van Nederland elkaar beoordelen in verschillende categorieën), restaurant Amarone als winnaar uit de bus in de categorie 'Beste Prijs-Kwaliteit 2015'. Het restaurant staat bekend om de ontspannen gastbenadering, het bijzondere wijnassortiment waaronder de collectie Amarones en de wijn-spijscombinaties. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster. 

Op de foto van links naar rechts: Gert Blom (eigenaar en patron cuisiner), Harrie Baas (eigenaar en SVH Meestergastheer), Arthur Bassant (directeur HEERLIJK.nl)

Donderdag 16 juli 2015 - Bron: HEERLIJK.nl