Ice Fondue nieuwste trend

Nieuws overzicht > Ice Fondue nieuwste trend

Na vele trends op het gebied van dineren is er nu ook een variant op het 'ouderwets' gezellig fonduen gevonden. Ice Fondue of IJsfondue is namelijk de nieuwste trend op het gebied van spectaculair dineren. 

Hierbij kan men ijs-tapas bereiden met vloeibare stikstof. Verse stukjes fruit, marshmallows en cake worden door een dip gehaald en vervolgens 5 seconden in de vloeibare stikstof gedompeld. Deze heeft een temperatuur van minus 196 ºC, hierdoor veranderen contrasten in structuren wat zorgt voor enorme smaaksensaties. 

Er kunnen zelfs diverse 'choqtails' mee gemaakt worden zoals de Bloody Mary en de Mojito. Maar ook de brosrotsen zijn zeker de moeite waard om het diner mee af te sluiten, deze rotsen hebben een harde buitenkant maar een romige binnenkant en worden boven op het dessert geplaatst. 

Op dit moment zijn er diverse restaurants in Nederland en België die deze manier van spectaculair dineren aanbieden, voornamelijk de betere restaurants waaronder ook met Michelinster!  

 
 

Woensdag 13 juli 2011 - Bron: HEERLIJK