KFC gooit het deze kerst over een gastronomische boeg. Niemand minder dan chef-kok Bert van Buschbach van restaurant De Compagnon (Amsterdam) en KFC hebben de handen ineen geslagen. Op tweede kerstdag kun je bij deze kippen-keten in Rotterdam (Marconiplein), Amsterdam (Foodstrip) en Nijmegen terecht voor een speciaal viergangen menu.
Om je vingers bij af te likken
Van Buschbach geeft aan dat ze het beste van beide werelden hebben gepakt. Het is een combinatie geworden van KFC-iconen en aspecten uit de haute cuisine. De amuse is alvast verklapt: pepermayonaise met pannacotta van truffel, kruim van Original Breading en kip, en geraspte truffel. Deze amuse wordt bij de gasten op de vingers geserveerd. Ook gaan ze een krokante eierdooier in de bekende Orginal Breading van KFC opdienen
Tweeduizend aanmeldingen
"We willen op deze manier iets terug doen voor onze vaste gasten." geeft brandmanager Marinho Bouwland aan. "Dit jaar hebben we meer dan tweeduizend aanmeldingen ontvangen. We hebben 260 mensen geselecteerd die bij ons aanschuiven."