Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
HEERLIJK.NL was op 3 juni uitgenodigd door de KLM voor een lunch in het Andaz Hotel Amsterdam.
Top Chef Rodrigo Oliveira kookte in het vrijfsterren hotel enkele van zijn Braziliaanse signature dishes.
Oliveira is een grootheid in zijn thuisland en verzorgt sinds april dit jaar zowel de Business Class als de
Economy Class maaltijden aan boord van KLM-vluchten uit Brazilie.
Food & Wine Tasting
Er waren ook zes van Oliveira’s Nederlandse vakgenoten aanwezig, waarvan vijf chefs zijn aangesloten bij
de Jeunes Restaurateurs D’Europe en bekroond met een Michelinster. HanTing*, Basiliek*, ’t Vlasbloemeken*,
De Vrienden van Jacob* en Restaurant Spetters* presenteerden ook hun signature dishes.
De smaakvolle middag bestond uit gerechtejes als ‘langoustine met schelpdieren risotto en wilde knoflookolie’ en
‘tartaar van rose kalfsvlees, zoetzuur en piccalilly’. De gerechtjes werden begeleid door Residence wijnen die KLM
gedurende de maanden mei en juni aan boord schenkt.
Ondanks dat het geen wedstrijd was, heeft in onze ogen Nederland met een duidelijk 5-0 gewonnen.