Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur. Om alvast in de stemming te komen hebben we hier een omschrijving van het ultieme ‘doe-het-zelf’ Valentijnsidee.
- De eieren 8 minuten laten koken
- Afgieten en koud laten schrikken
- Zo warm mogelijk pellen (belangrijk voor het eindresultaat)
- Ieder ei op een vel bakpapier leggen wat de helft van het ei bedekt
- Voorzichtig over de lengte, zodat je het eiwit heel laat, een satéprikker over de lengte erin duwen zodat er een gleuf ontstaat
- Het bakpapier om het ei vouwen
- De uiteinden dichtdraaien en vast maken met elastiekjes, de prikker in het midden van het opgedraaide papier, strak er omheen draaien zodat de prikker beetje bij beetje verder in het ei duwt
- De hele nacht in de koelkast leggen
- ’s Morgens tomaat in plakjes snijden en bestrooien met peper, zout en bieslook
- Brood roosteren
- De eieren uitpakken en over de breedte doorsnijden
- Eventueel een plakje van de onderkant (de kant waar de dooier niet zichtbaar is) afsnijden, zodat de eieren blijven liggen
- Serveren met de toast en tomaten