Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op zoek naar een zelfstandig werkend kok. Belangstellenden moeten snel zijn want de sollicitatieperiode sluit al over een paar dagen.
De kok zal aan de slag gaan onder leiding van SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel. Hij of zij zal vooral in Paleis Noordeinde in Den Haag aan de slag gaan, maar ook op locatie bij de andere koninklijke verblijven in Amsterdam, Apeldoorn en Baarn zo vermeldt de vacature. Een rijbewijs is een vereiste. Topkok Julius Jaspers vertelt aan Shownieuws dat de nieuwe souschef qua karakter communicatief sterk moet zijn. Ook moet de nieuwe kok niet snel overrompeld zijn door de dingen die er om hem of haar heen gebeuren.
Er wordt gevraagd om iemand die zorgt voor de bereiding van ‘uiteenlopende gerechten en maaltijden voor de Koninklijke Familie en haar gasten’. Het vermogen om goed te kunnen plannen is dan ook zeer belangrijk. De kok is medeverantwoordelijk voor maaltijden van gasten van de koning en koningin en staatsbanketten. Zoals voor de meeste koks geldt is ook stressbestendigheid belangrijk. Zo onderhoud je als kok dagelijks contact met de leveranciers en help je met het schoonhouden van de keukens, de magazijnen, de apparatuur en overige keukenspullen. De keukenbrigade is op meerdere locaties inzetbaar.
Er wordt in ieder geval gevraagd om:
• is in het bezit van vakdiploma’s op mbo-niveau 3-4
• heeft aantoonbare ervaring in het hogere segment
• heeft kennis van de internationale recepturen en benamingen
• heeft kennis van de HACCP-normen en het naleven daarvan
• kan verantwoord inkopen en weet de juiste hoeveelheden te berekenen
• kan in teamverband werken en beschikt over goede contactuele eigenschappen
• heeft vaardigheid in het begeleiden van keukenpersoneel
• is flexibel inzetbaar (qua werk- en verloftijden) en is initiatiefrijk
• is in het bezit van een rijbewijs.
Heb je interesse in de functie? Bekijk dan hier de vacature.