Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Dennis Kuipers is sinds 2006 in dienst van het restaurant van Hotel The Dylan in Amsterdam. In 2009 ontving hij daar een Michelinster, een onderscheiding die het restaurant tot op de dag van vandaag draagt. Na 16 jaar verlaat hij Restaurant Vinkeles*. ‘Het moment is gekomen om mijn eigen keus te maken’, laat Kuipers aan Misset Horeca weten. ‘Ik ben nieuwsgierig naar wat er buiten het hotel gebeurt.’
Bestemming onbekend
‘Ik heb ook altijd gezegd dat The Dylan niet mijn laatste trucje zal zijn’, aldus Dennis Kuipers. Maar wat zijn nieuwe trucje is? ‘Ik heb nog niks wat dat betreft en ben gewoon heel benieuwd wat er op me afkomt.’
De sterchef wilde namelijk eerst goed alles afronden met zijn werkgever The Dylan, waarin zijn restaurant Vinkeles* huist en waar hij al ruim 16 jaar in dienst is. Wel liep hij al langer rond met het idee voor een nieuwe uitdaging.
‘Voor corona heb ik voor The Dylan mooie dingen kunnen doen in het buitenland. “Colabs” bijvoorbeeld in Mexico en op Curaçao. Ik merkte dat ik daar zóveel energie van kreeg, dat smaakte naar meer.’ Tot corona kwam. ‘En in die periode heeft het hotel zó goed voor ons gezorgd, dat ik niet meteen weg wilde gaan en eerst alles op de rit krijgen na een zware periode.’ En die tijd is nu, aldus de chef.
En wat die nieuwe uitdaging moet zijn, dat laat Kuipers in het midden. ‘Binnenland, buitenland, in loondienst, zelfstandig…ik ben benieuwd wat er op m’n pad komt en wil niks uitsluiten.’
© afbeelding via website Vinkeles