Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Een bijzondere editie met dit jaar – meer dan voorgaande jaren – de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product of smaakvolle bereiding neerzetten. Deze nieuwe POP-categorie – kort voor populair – telt 100 adressen in de Randstad die GaultMillau van harte aanbeveelt. Daarnaast roemt de gids natuurlijk ook de awardwinnaars en beste gerechten van het jaar.
‘Grootste winnaar Soenil Bahadoer’
De grootste winnaar van 2020 is Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Hij is de Gault&Millau Chef van het Jaar powered by Mastercard. ‘Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervaren. Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe hij zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen’, aldus de redactie.
Jonge topchef Thijs Meliefste
Thijs Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk mag zich met trots Jonge topchef van het Jaar noemen.
Stijgers aan de top
Er is dit jaar ook versterking aan de absolute top: Ciel Bleu in Amsterdam voegt zich met 19/20 bij de hoogste regionen in de gids. Andere stijgers aan de top dit jaar zijn ’t Nonnetje met 18/20, Sabero met 17,5/20, Rijks met 17/20, Cordial en Olivijn met 16,5/20 en l’Atelier, Rijnzicht en Fitzgerald met 16/20. Aanvoerders van de lijst blijven De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen met elk 19,5/20.