De GaultMillau 2020 is bekend!

Nieuws overzicht > De GaultMillau 2020 is bekend!
In aanwezigheid van pers en meer dan 700 professionals uit de restaurantsector werd 2 december de GaultMillau gids 2020 gepubliceerd. De GaultMillau restaurantgids bevat meer dan 800 aanbevolen adressen in Nederland.

Een bijzondere editie met dit jaar – meer dan voorgaande jaren – de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product of smaakvolle bereiding neerzetten. Deze nieuwe POP-categorie – kort voor populair – telt 100 adressen in de Randstad die GaultMillau van harte aanbeveelt. Daarnaast roemt de gids natuurlijk ook de awardwinnaars en beste gerechten van het jaar.

‘Grootste winnaar Soenil Bahadoer’

De grootste winnaar van 2020 is Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Hij is de Gault&Millau Chef van het Jaar powered by Mastercard. ‘Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervaren. Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe hij zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen’, aldus de redactie.

Jonge topchef Thijs Meliefste

Thijs Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk mag zich met trots Jonge topchef van het Jaar noemen.

Stijgers aan de top

Er is dit jaar ook versterking aan de absolute top: Ciel Bleu in Amsterdam voegt zich met 19/20 bij de hoogste regionen in de gids. Andere stijgers aan de top dit jaar zijn ’t Nonnetje met 18/20, Sabero met 17,5/20, Rijks met 17/20, Cordial en Olivijn met 16,5/20 en l’Atelier, Rijnzicht en Fitzgerald met 16/20. Aanvoerders van de lijst blijven De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen met elk 19,5/20.

Winnaars GaultMillau 2020

1. Chef van het Jaar – Soenil Bahadoer – De Lindehof, Nuenen

2. Jonge topchef van het Jaar – Thijs Meliefste – Meliefste, Wolphaartsdijk

3. Gastheer van het Jaar – Sascha Speckemeier – Spectrum, Amsterdam


4. Ontdekking van het Jaar – Zoë Jonker – Sal do Mar, Rhenen


5. Prijs-Plezier van het Jaar – Zoldering, Amsterdam


6. Aziatisch restaurant van het Jaar – Nayolie van Chef Kelvin Lin, Voorschoten


7. Wijnkaart van het Jaar – Zarzo, Eindhoven


8. Sommelier van het Jaar – Yoshiko Takayama – Amarone, Rotterdam


9. Dessert van het Jaar – Giel Kaagman – Kaagman & Kortekaas, Amsterdam


10. Groentegerecht van het Jaar – Emile van der Staak – De Nieuwe Winkel, Nijmegen


11. Ambachtsman van het Jaar – Dick Soek – Piloersemaborg, Den Ham


12. Hoogste binnenkomer van het Jaar – Codium, Goes en De Nieuwe Winkel, Nijmegen


13. Bistronoom van het Jaar – Auberge Jean & Marie, Amsterdam


14. Terras van het Jaar – De Steenen Tafel, Arnhem


15. Lifetime Achievement Award – Toine Hermsen


16. Cocktailbar van het Jaar – Pulitzer’s Bar, Amsterdam


17. POP of the Year – Simonis aan de haven, Scheveningen (Den Haag)

 

Maandag 2 december 2019 - Bron: MissetHoreca