Chefkoks en theesommelier op theereis

Nieuws overzicht > Chefkoks en theesommelier op theereis

Dertien internationale chefs gaan op een tiendaagse theereis. De reis, genaamd ‘The Chefs and the Teamaker’, zal Sri Lanka als eindbestemming hebben. Hier zullen de chefs hun land vertegenwoordigen. Ieder serveert een viergangenmenu dat volledig op thee geïnspireerd is. Ook maken zij de culinaire tour door Sri Lanka, waarbij ze kennis opdoen met betrekking tot de groei en verwerkingsmogelijkheden van Dilmah Thee, de theefabrikant die deze reis mogelijk maakt.

De bereide gerechten van alle chefs worden gebundeld in een boek, dat eind 2010 uitgebracht zal worden. Daarnaast worden de chefs en de theesommelier gevolgd door een cameraploeg en diverse media.

Topchef Frank van der Zande, eigenaar van bedrijf Umoja Food, en theesommelier Robert Schinkel zullen Nederland vertegenwoordigen.

Vrijdag 25 juni 2010 - Bron: Horeca entree