Blijf op de hoogte van HEERLIJK nieuws en acties.
Op maandag 6 november werd in de Jaarbeurs in Utrecht op de Gastronomie-Fine Food Professional de Gault&Millau-gids 2018 gepresenteerd. Ook dit jaar zijn er weer een aantal verschuivingen in het aantal punten. Zo zijn er 35 nieuwe vermeldingen, maar ook zijn 25 restaurants uit de gids verdwenen.
Stijgers
De meest belangrijke stijgers in de gids van 2018 zijn: Tribeca (van 18 naar 19), De Groene Lantaarn (van 17 naar 18), &moshik (van 16,5 naar 17,5), Damianz (van 12 naar 15), Beulings, Bak en De Kas (van 13 naar 15).
Dalers
Helaas raakten sommige restaurants ook punten kwijt. Bolenius en Aan de Poel (van 16,5 naar 16), Da Vinci (van 17 naar 16,5), Joelia (van 18 naar 17,5) en De Leest van (19,5 naar 19). Ook Bord’eau zakte van 19 naar 17 punten, maar daar was wel sprake van een chef wisseling.
Nieuw in de gids
De gids van 2018 kent 35 nieuwe vermeldingen.
Met 17 punten: Le Restaurant.
Met 16 punten: AIRrepublic
Met 15 punten: The French Connection, De Jong en Voltaire
Met 14 punten: Arles, Het Kerkje, Hemingway, De Rozario, Bij Qunis, The Roosevelt, Somm restaurant & wine shop
Met 13 punten: Q.t. restaurant, Vuurtoreneiland, Old Skool, Valenzia, De Haan, Elea, Cabillaud, Oesterput 14
Met 12 punten: Thais Restaurant Bird, Moer, Risto Enoteca Pepenero, Oranjerie, Bistro Nijeholt, Herman Serveert, Jones, Molenaar, Lux, Spui76, Hendrik van Maurick
Met 11 punten: Noflik Easterein
Overig: 212, Bougainville, Nacarat
Gault&Millau awards
Tijdens de presentatie van de gids, werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt.
Zo ging de titel van Wijn | Spijs Specialist van het Jaar ging naar Arnold Zwartkruis van Aan de Zweth in Schipluiden.
HEERLIJK feliciteert alle restaurants met het behalen van deze punten. Wil je genieten op niveau bij een van deze restaurants? Hou dan goed de site in de gaten voor het laatste aanbod!